Francesc Orenes


Francesc ORENES i NAVARRO (Barcelona, 1940)
Pedagog i activista cultural, ha dedicat gairebé tota la seva vida a la descoberta de l’art i l’ensenyament del disseny a l’Escola Elisava , en la qual es graduà l’any 1972, i a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, on ha estat professor des de 1981.
Educador de base humanista, s’ha especialitzat en temes de comunicació visual aplicats al món de la imatge: il·lustració, cartellisme, gravat, Mass Media i, sobretot, els ex-libris, tema al que ha dedicat moltes hores de vol. Ha estat president de l’Associació Catalana d’Exlibristes que fundà l’any 1989, director de la revista Ex-libris que aquesta publica, i sobre la seva esquena pesa l’organització de més de 50 exposicions sobre aquest tema per tota la geografia catalana.
La seva dedicació a la poesia, impulsada sobretot per Armand Quintana, Pilar Cabot i Josep Grau, data escassament d’una desena d’anys en incorporar-se, l’any 1998, a les “Tertúlies amb Poetes” de la ciutat de Vic. No viu d’escriure, per bé que la poesia li ha obert i potenciat tots els sentits i el seu treball ha estat feliçment reconegut amb alguns guardons.

1 comentari:

Exlibrismuseum.com ha dit...

†Francesc Orenes i Navarro (1940 -- 27-04-2022†)
https://www.ub.edu/web/ub/ca/universitat/in-memoriam/obituari/orenes_navarro.html
https://www.naciodigital.cat/osona/noticia/68074/mor-82-anys-activista-cultural-francesc-orenes